19-2-2014 - Ledenvergadering 2014

Deze vindt plaats bij Resto-Cafetaria de Wehlsche Hoeck, Keppelseweg 12, 7031 AS Wehl en begint om 20:00 uur.

18-1-2014 - 2014 circuitdagen kalender TT-Circuit Assen

Ook in 2014 zijn er volop mogelijkheden om met je eigen motorfiets op het TT-Circuit van Assen te rijden. Naast de grote evenementen zoals het WK Superbikes, de MotoGP tijdens de Dutch TT en het British Superbike Kampioenschap, zijn er immers vele organisatoren van circuitdagen actief.

18-1-2014 - Minister Schultz: geen APK-plicht voor motoren

18-1-2014 - Yamaha legt YZF-R3 en R3 als typenaam vast

18-1-2014 - Dakar 2014: Marco Coma wint de Dakar!

Etappe 13 - Zaterdag 18 januari 2014 La Serena - Valparaíso (Finish) (verbinding 122 km - special 157 km - verbinding 256 km - totaal 535 km).

18-2-2013 - Leden vergadering 2013

Op 18 februari a.s. zal weer de jaarlijkse ledenvergadering plaats vinden bij "De Wehlsche Hoeck".

27-1-2013 - Test 2013 BMW R1200GS

de eerste test van de nieuwe 2013-versie van de BMW R1200GS met waterkoeling. Hieronder vindt u een samenvatting van de conclusie, de hele test kunt u lezen op Tesmotor.nl: "De GS-liefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken, de standaard in adventuretouring staat nog steeds als een huis. Ook wij vroegen ons voor deze introductie natuurlijk af hoe BMW het boegbeeld van deze klasse zou kunnen verbeteren, maar verbazingwekkend genoeg lukte dat BMW toch. Meer elektronica, meer vermogen en een groot aantal ergonomische wijzigingen brengen de 2013-versie op een nog hoger niveau dan dat van zijn voorganger."

27-1-2013 - CBR gestart met examens Derde Europese Rijbewijsrichtlijn

De nieuwe rijbewijsrichtlijn is sinds 19 januari van kracht. De grootste wijziging in die richtlijn betreft het motorrijbewijs waarbij het getrapte systeem verder is uitgebreid. Wie tussen de 18 en 24 jaar oud is moet altijd beginnen met het examen A1. Om het rijbewijs A2 te kunnen halen, moet namelijk eerst A1 gehaald worden. Twee jaar later mag de kandidaat dan op voor A2, om vervolgens weer twee jaar later A (onbeperkt) te mogen halen. Wie 24 jaar of ouder is mag rechtstreekt examen doen voor het  volledige A-bewijs.

23-1-2013 - Franse bergpassen Vogezen verboden terrein voor motoren.

In navolging van de Nederlandse dijkwegen die afgesloten worden voor motorrijders, wil nu ook het Franse departement Haut-Rhin in de Vogezen hiermee beginnen. De Vogezen zijn gsitueerd in het Noordoosten van Frankrijk, tegen de Duitse grens. Volgens de regionale overheid gebeuren er op de bergpassen naar de cols teveel ongevallen waarbij motoren betrokken zijn. Hierom worden bergcols als de Col de la Schlucht, Col du Louchbach, Col des Bagenelles, Col de Bramont, Col d'Oderen en de Col du Ballon in het weekend verboden gebied voor motoren. De nodige organisaties van motorrijders verzetten zich tegen de nieuwe wetgeving, waarbij aangevoerd wordt dat het alleen uitsluitn van motorfietsen in strijd is met de gelijke behandeling (egalité) die zo diep verankerd ligt in de Franse grondwet en historie. De Fédérations Françaises de la Moto (FFM), De Fédérations Françaises de Motards en Colère (FFMC) en het meer algemene Collectif de Défense des Loisirs Verts (Codever) zijn daarom een online petitie  gestart.

22-1-2013 - 2013 Honda CB1100

Door Testmotor.nl is de nieuwe Honda retro-motorfiets, de CB1100 getest. Het model was al drie jaar in Japan te koop, maar komt nu pas voor het eerst naar Europa. De hele test is met veel foto's terug te vinden op www.testmotor.nl, hieronder vindt u een samenvatting van de conclusie. "Het is een knap uitziende motor, met de juiste, klassieke details, maar daarnaast biedt hij een echt eigen karakter, samen met echo's van het gevoel en geluid van een klassieke motofiets.Het feit dat sommige collega's de CB100 echt helemaal niks vonden, is veel beter dan dat ze er eigenlijk geen echte mening over hebben en voor mij het bewijs dat Honda prima werk afgeleverd heeft . De grote angst was dat de CB1100 saai en onopvallend zou zijn, maar in plaats daarvan roept hij sterke emoties en meningen op. Ik ben er toevallig erg positief over, vooral qua afwerking en aandacht voor details, zowel bij de techniek als in de styling."

pagina 1 van 2 | volgende pagina

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aanmelden op onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws.

Motorclub Wehl e.o
Stationsstraat 16 7031 BP Wehl